Ingrediënten
voor 4 personen
1 kg kruimige aardappelen
500 g spruitjes
1 ui
40 g boter
400 g cajunreepjes
190 ml jus naturel
200 gr zacht witte kaas ( bv geitenkaas )
Bereiden
In kortere stappen, ideaal om mee te koken
Schil de aardappelen en kook met een beetje zout in ca. 20 min. gaar. Maak ondertussen de spruitjes schoon, halveer en kook de laatste 10 min. mee. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het vlees toe en bak omscheppend gaar. Voeg de jus toe en verwarm.
Giet de aardappelen en de spruitjes af, vang het kookvocht op en stamp door elkaar. Maak de stamppot smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en zout. Als laatste de kaas in kleine blokjes erdoor heen spatelen. En een gedeelte er overheen garneren. Serveer met het vlees in de jus.
Als extra mag je natuurlijk altijd een heerlijke boeren worst aan deze maaltijd toevoegen.